Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین جلسه محفل بهشت، با حضور شعرای آئینی و کارشناس برنامه سیدوحید سمنانی در تکیه‌گاه آقا مرتضی علی (ع) در منطقه ۱۲ تهران برگزار شد.

سمنانی در این جلسه، شعر آئینی را یکی از وجوه امتیازی شعر امروز برشمرد و قبل از پرداختن به این موضوع توضیحاتی در مورد اشعار شاعران کهن در حوزه شعر عاشقانه و شعر عرفانی ارائه داد و از بین عاشقانه‌سراهای کهن سعدی و در حوزه شعر عرفانی؛ مولانا را مثال زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جنس کلام عاشقانه سعدی در حد کمال است چنانکه هر چقدر عاشقانه‌های خوبی پس از سعدی داشته باشیم، همواره اوست که قله‌نشین این عرصه است و شاعران دیگر اگرچه کلامشان ستودنی‌ست اما تصور وسعت و کیفیت اشعار سعدی در شعرهایشان نادرست است، هرچند از آنجا که عشق جان‌مایۀ پندار هر شاعری‌ست در هر دوره‌ای شعرهای عاشقانه‌ی خوبی داریم.

سمنانی در حوزه شعر عرفانی عطار و مولانا را مثال زده و گفت: این شعرا تا قرن هفت و هشت شعر عرفانی را به جایی رساندند که تصور قله‌های بالاتر از آن اگرچه تجربه شد اما به‌دست نیامد. شعرایی مثل شاه نعمت‌الله که آمدند ولی هیچ‌وقت به گرد پای مولانا نرسیدند.

وی در تلفیق شعرهای عاشقانه و عارفانه به حافظ اشاره کرد که سرآمد شاعران دیگر در این حوزه است.

به عقیده سمنانی در دو حوزه شعر امروز یعنی شعر آئینی و مقاومت، به واسطه تحولات سیاسی و اجتماعی که در دوران اخیر رخ داده و هم‌سویی شعرای ما با این فضا، شاعران می‌توانند حرف‌های تازه‌ای بر شعر فارسی اضافه کنند. کما اینکه هیچ‌گاه شعر و ادبیات جدا از تحولات سیاسی و اجتماعی نبوده است.

سمنانی افزود: شعر آئینی و یا شعر شیعی ما با وجود پاگرفتن برخی از سلسله‌هایی که معتقد بودند به تشیع، هیچ‌وقت قوتی را که امروز ما در حوزه شعر آئینی در این چهل سال داریم، در آن دوران تجربه نکردیم.

همچنین سمنانی نمونه‌هایی از اشعار شاعران سده چهار، پنج و شش در حوزه شعر آئینی را برای حضار قرائت کرد، شاعرانی مانند شهید بلخی و بندار رازی و نیز در مورد ویژگی‌های شعر آن دوران توضیحاتی داد و بیان کرد که بیشترین تلاش این شاعران همواره بر توصیف ممدوح‌شان بوده که این از بزرگترین ویژگی‌های شاعران آن دوره محسوب می‌شد.

در ادامه، شاعران اشعار آئینی خود را برای مهمان‌های جلسه خواندند و شاعران دیگر حاضر در جلسه در مورد این اشعار به گفتگو پرداختند.

کد خبر 5496822

منبع: مهر

کلیدواژه: سعدی مولوی فعالیت های قرآنی شعر آئینی قرآن قرآن کریم نشست علمی معرفی کتاب تهران ایران سازمان تبلیغات اسلامی آیت الله مصباح یزدی فعالیت های قرآنی پاکستان انقلاب اسلامی ایران سازمان اوقاف و امور خیریه بنیاد هدایت حوزه شعر شعر عرفانی شعر آئینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۴۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشایش بزرگترین نمایشگاه قرآنی در افغانستان

نخستین بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان برای یک هفته با حضور مقامات ارشد این کشور برگزار شده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم با همکاری وزارت اطلاعات و فرهنگ، دفتر نخست وزیری، وزارت اقوام و قبایل همچنین بنیاد پیامبر اعظم و شهرداری کابل برای نخستین بار در افغانستان برگزار شده است.

این نمایشگاه با شعار جامعه افغانستانی و تربیت قرآنی دایر شده است و شامل 25 غرفه کتاب، آثار قرآنی، کتابت قرآن کریم و مسائل مرتبط می‌باشد.

مقامات سفارت جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، امارات و برخی کشورها همچنین فرهیختگان و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی مختلف در مراسم گشایش این نمایشگاه قرآنی حضور داشتند.

این نمایشگاه قرآنی برای یک هفته در قصر دارالامان کابل درحال برگزاری است.

بر اساس برنامه نمایشگاه قرآنی، قرار است همه روزه محافل بزرگی با موضوعات فرهنگی، دینی و مذهبی برگزار خواهد شد و برای کودکان نیز برنامه‌های متنوعی درنظر گرفته شده است.

 

ما مسلمانیم و پیرو قرآن، ایرانی و افغانستانی نداریم برگزاری محفل انس با قرآن مهاجرین افغانستانی در رفسنجان + عکس افغانستان: آتش زدن قرآن در سوئد یک اقدام نفرت انگیز است

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • گشایش بزرگترین نمایشگاه قرآنی در افغانستان
  • محفل شعر ارادت رضوی در دزفول برگزار شد
  • تکیه خاتون آبادی؛ محور دومین رویداد تکیه گرد
  • محتویات کیف مرتضی مطهری هنگام شهادت؛ از چک برگشتی تا پوند انگلیس +تصویر
  • تکیه خاتون‌آبادی، محور دومین رویداد تکیه‌گرد
  • تکیه خاتون‌آبادی؛ محور دومین رویداد تکیه‌گرد
  • برگزاری نخستین جلسه ستاد اربعین وزارت ارتباطات
  • شعر فارسی فلسطین به دست عرب زبانان نمی‌رسد
  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود