Web Analytics Made Easy - Statcounter

«شش بیت سعدی» عنوان پویش و مسابقه ویدئویی در بستر فضای مجازی است. در این مسابقه که به نوعی پویش فرهنگی به سبب شیوع ویروس کرونا،  تلاش برای دعوت هر چه بیشتر مردم برای در خانه ماندن و گذران روزهای قرنطینه خانگی با کارها و اقدامات فرهنگی و هنری  صورت گرفته؛ ‌ علاقه‌مندان به ادبیات، شش بیت از غزلیات عاطفی سعدی را انتخاب کرده و بعد از قرائت آنها مقابل دوربین موبایل؛ آثارشان را به صفحه اینستاگرام منصور ضابطیان مجری و برنامه‌ساز رادیو و تلویزیون ارسال ‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیات داوران سه نفره شامل رشید کاکاوند، احترام برومند و منصور ضابطیان بعد از برسی قریب به ۷۰۰ اثر ارسالی؛ ۹ ویدئوی برتر را انتخاب کرده و این ویدئوها در صفحه اینستاگرام ضابطیان باز نشر کردند. در نهایت کاربران تا شامگاه ششم خردادماه فرصت داشتند که با گذاشتن کامنت برای ویدئوهای موردعلاقه خود سه ویدئوی برگزیده را انتخاب کنند.

معرفی آثار برتر که با آرای مردمی صوت گرفته؛ ‌ شامگاه پنجشنبه (هشتم خرداد) به صورت زنده از طریق صفحه اینستاگرام ضابطیان به نفرات راه‌یافته به بخش پایانی این پویش اطلاع رسانی خواهد شد.

برای آشنایی هر چه بیشتر با این پویش و شیوه داوری و کیفیت آثار با رشید کاکاوند از اعضای هیات داوران پویش فرهنگی «شش بیت سعدی» به گفت‌ وگو پرداختیم که در ادامه از خاطر شما می گذرد.

سعدی مقبول طبقات مختلف اجتماعی است

رشید کاکاوند یکی از داوران این مسابقه فرهنگی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: سعدی نماینده کامل زبان و اندیشه ایرانی است و در گونه‌های مختلف خلق اثر کرده است. امروز می‌شود از شعر سعدی که در قرن هفتم می زیست به اندازه یک متن معاصر از نظر معنایی و زیبایی‌شناسی و عاطفی بهره برد.

وی ادامه داد: رسایی، سادگی و سلامت زبان در کنار زیبایی‌های آشکار و نهان از قابلیت‌های شعر  سعدی است. اعتبار حافظ به خاطر لایه‌های پنهان موجود در اشعارش، به شکل برابر با عموم مردم و تاریخ پس از خودش روبه‌رو نشده و نوع برخورد طبقات اجتماعی با شعر حافظ متفاوت است؛ اما سعدی از وجوه مختلف مقبول طبقات مختلف اجتماعی بوده است.

شعر سعدی؛ ترویج احساس سالم

کاکاوند تصریح کرد: در روزگار ما به خاطر بحران‌های موجود، به سلامت زبان و جهان سعدی نیاز داریم. او ضمن تبلیغ زیبایی و ترویج احساس سالم در انسان‌ها ما را به گذشته خود متصل می‌کند و این چیزی است که جامعه امروز به آن احتیاج دارد. بنابراین سعدی برای این پویش، بهترین انتخاب بود.  

داور مسابقه فرهنگی-ادبی شش بیت سعدی با اشاره به  انتقادات موجود از فضای اینستاگرام که این مسابقه فرهنگی-ادبی در قالب این بستر فضای مجازی برگزار می شود، خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین مفاخر روزگار ما در اینستاگرام، صفحه دارند و نمی‌شود گفت که در آن تنها به موضوعات زرد پرداخته می‌شود؛ هر کس بر مبنای نگاه و علایق خود وارد این فضا می‌شود. نمی‌توان آن را ارزشگذاری کرد و در این فضا اتفاقاً می‌توان کار جدی ادبی هم کرد.

قشری که اهل مطالعه و تفکر است و گمان می‌کند ادبیات گم‌شده روزگار ماست، اگر تعهدی به این تفکر دارد باید وارد این فضا شود. آن‌جاست که تاثیرگذاری اتفاق می‌افتد. وقتی می‌بینیم که ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر اشعار سعدی را خواندند و فرستادند؛ غرق شادی می‌شویم. چه قدر خوب است که در چنین فضایی که افراد متفاوت و هم موضوعات باارزش و بی‌ارزش وجود دارد؛ سعدی بیاید و با آن سلامت زبان، جذابیت و زیبایی بتواند از نظر فکری، فرهنگی و اجتماعی هاله‌ای را دور خودش اصلاح کند.

تشریح معیارها و ملاک‌های داوری آثار

داور مسابقه فرهنگی-ادبی شش بیت سعدی درباره ملاک‌های داوری این پویش گفت: ما سه نفر بودیم و هر یک به صورت جدا، آثار را داوری کردیم؛ نتیجه داوری‌های شخصی را کنار هم قرار دادیم و بعد از جمع‌بندی افراد برتر را معرفی کردیم. جدولی در ذهن خودم داشتم و معیارهایی برای درست‌خوانی، رعایت تکیه‌ها و تاکیدها، آهنگ‌های خوانش و موسیقی زبان سعدی و لحن خواندن که باید آرامش و احساس نیکی را در وجود خواننده متبلور سازد؛ اینها مواردی بود که هنگام داوری به آنها توجه داشتم.

نویسنده کتاب شعور قلم گفت: صدای خوش و جنس اصلی صدا بدون تقلید گویش مجری نیز از دیگر معیارهای داوری آثار برای اعضای هیات داوران بود. معیار بعدی هم شیرین خواندن بود. غزل سعدی به گونه‌ای باید خوانده شود که مخاطب از شنیدن آن، از حال خوشی برخوردار شود. تمامی این موارد معیارهای امتیاز دهی به آثار ارسالی بود.    

این کارشناس ادبیات فارسی افزود: البته همکاران من، به بحث‌های ظاهری مثلاً جایی‌که فرد نشسته یا دکور یا رنگ‌بندی لباس نیز اهمیت دادند اما برای من این‌ها مهم نبود. چون فکر می‌کردم خوانش سعدی مهمتر است.

مؤلفه‌های فرهنگی ضرروت امروز جامعه

کاکاوند با اشاره به خلاق بودن و مخاطب‌شناسی منصور ضابطیان به عنوان طراح این پویش از همکاری دوباره با او ابراز خشنودی کرد و گفت: فرهنگ و مؤلفه‌های فرهنگی ضرروت امروز جامعه ماست. وقتی جامعه اهمیت آنها را فراموش می‌کند و به آنها نمی‌پردازد، موجب رنجش می‌شود.

وی در پایان تاکید کرد: بنابراین تمام تلاشم را می‌کنم که چنین اتفاق‌هایی باز هم تکرار شود و فضا به سمتی حرکت کند که  افرادی مثل منصور ضابطیان و محمد صوفی و امثال آنها برای دقایقی مردم را از روزمرگی دور کنند و به تماشای زیبایی ببرند.

پویش فرهنگی «شش بیت سعدی» به همت منصور ضابطیان مجری و برنامه‌ساز رادیو و تلویزیون و با همکاری «فیدیبو» راه‌اندازی شده و پنجشنبه هشتم خردادماه با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان می‌دهد.  

برچسب‌ها ویروس کرونا سعدی شعر ادبیات پروندهٔ خبری کرونا و کسب‌وکارها: از دورکاری تا رونق آنلاین‌ها پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سعدی شعر ادبیات ویروس کرونا سعدی شعر ادبیات مسابقه فرهنگی منصور ضابطیان سلامت زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۹۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی آمون شامگاه سه‌شنبه در نشست با هنرمندان تئاتر استان اردبیل اظهار کرد: تئاتر شبستان با توجه به زیست بوم مناسب استان فرصت کشف استعدادهای هنری و معرفی به جامعه هنری استان را ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۶۵۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سطح استان به یک شبکه فرهنگی و هنری گسترده تبدیل شده است، افزود: کانون مساجد با وجود ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود می‌تواند گام‌های بزرگی در عرصه هنری استان ایفا کند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل با اشاره به اینکه تئاتر شبستان از جمله فعالیت‌های کانون‌‎های مساجد برای مشارکت نوجوانان و جوانان در فعالیت‌های هنری است، تصریح کرد: جشنواره تئاتر شبستان با هدف کشف و پرورش استعدادهای نوجوانان، تربیت هنرمند مومن متعهد و انقلابی، فرهنگ‌سازی با مبانی معرفتی و دینی به زبان هنر و احیای کارکردهای واقعی مساجد پایه گذاری شده و امروز شاهد ظهور و بروز استعدادهای هنری در سطح کانون های مساجد هستیم.

آمون ادامه داد: شورای سیاستگذاری تئاتر شبستان با هدف برنامه‌ریزی در حوزه تئاتر با توجه به زیست بوم منطقه و استان تشکیل می‌شود و امیدواریم تئاتر شبستان نیز با توجه به استعدادهای هنری استان اردبیل که تاکنون به عرصه تئاتر معرفی کرده بتواند گام‌های مهمی بردارد.

وی خاطرنشان کرد: تئاتر، زبان گویایی برای بیان و رفع بسیاری از معضلات و مشکلات است که با استفاده از آن می‌توان به جامعه آگاهی بخشید و زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به زبان هنر را فراهم کرد.

کد خبر 6093560

دیگر خبرها

  • اختتامیه پویش ارومیه شهر دوستدار کودک برگزار شد
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • اکران طرح فرهنگی《همه مدیون شما هستیم》 در پایتخت
  • بحران گرانی در اسرائیل؛ بنزین 2 دلار شد، مواد غذایی 20 درصد گران شد
  • «همه مدیون شما هستیم» برای روز معلم در شهر اکران شد
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم